dissabte, 29 d’octubre del 2011

Panellets!

Com a catalana que sóc i que me'n sento no podia faltar en el meu blog una de les receptes típiques catalanes que es fan el dia de la Castanyada a Catalunya. 
Per tant aquesta vegada us explicaré l'origen dels panellets. Aquesta història la situarem al segle XVIII, quant el dia de Tots Sants perquè ningú s'oblidés de resar les ànimes del purgatori o dels fidels difunts, els campaners repicaven les campanes perquè la gent recordés que havien de resar. Però a la mitjanit els veïns i feligresos anaven a l'església i compartien amb els campaners fruits secs, galetes, dolços i vi dolç. 
I va ser a partir d'aquest fet que s'ha derivat la Castanyada a Catalunya i es celebra aquest dia amb panellets, vi dolç com el moscatell, els moniatos i les castanyes. 

De receptes de panellets n'hi han moltes i aquí us deixo una de les receptes que he trobat que surten molt bones i són molt fàcils de fer, com ja veureu es divideix amb dos parts, primer us explicaré com fer la massa dels panellets i desprès us explicaré els com fer els panellets més típics: 

Panellets:

Ingredients per fer la massa:

- 250 grams d'ametlla mòlta. 
- 200 grams de sucre.
- 150 grams de patata. 
- La pell de 1/2 llimona ratllada. 

Elaboració:


Primer de tot agafeu les patates amb la pell i les poseu a bullir i quant veieu que estiguin toves(agafeu un ganivet i feu un tall a la patata) les escorreu, les peleu i les poseu en un bol per poder aixafar-les i així crearem un puré. Quan ja tinguem el puré a temperatura ambient, hi afegirem el sucre, l'ametlla mòlta i la pell de la llimona ratllada. Agafeu una espàtula i aneu barrejant els ingredients fins que veieu que tots els ingredients s'han quedat ben barrejats i tinguem una massa uniforme. I ja només serà qüestió d'anar fen boles per els panellets. 

Ingredients per 10 panellets de pinyons: 

- 70 grams de pinyons. 
- 1 ou.

Elaboració:

Primer de tot agafarem els pinyons i els posarem en un bol, seguidament posarem l'ou batut i els barrejarem. D'aquesta manera ens estalviarem pintar cada panellet amb l'ou. 
Amb la massa que hem preparat abans, anem agafant trossos per poder elaborar boles petites i desprès les arrebossarem amb els pinyons. Quan ja tingueu el panellet de pinyó poseu-los en una safata de forn que haurem posat un paper de forn, perquè no s'enganxin i només els haurem de posar al forn i ja estaran fets! 

Ingredients per 12 panellets de coco:

- 60 grams de coco ratllat. 

Elaboració:

Fem el mateix procediment agafem trossos de la massa dels panellets i farem boletes, seguidament agafarem una ampolla de vidre de refresc, tipus el de la coca-cola i aixafarem la boleta amb el tap de l'ampolla, amb molta cura traurem la boleta i d'aquesta manera es formarà un bolet. Quan ja tinguem els bolets fets els arrebossarem amb el coco ratllat i només faltarà posar a la safata de forn i ja estarà! 

Ingredients per 12 panellets d'ametlles: 

- 80 grams de granet d'ametlla. 

Elaboració: 

Amb la massa que tenim, agafarem trossos i farem com una mena de croquetes que arrebossarem amb les ametlles. I quan ja ho tinguem tot ben arrebossat directes al forn! 

Temps de cocció per els panellets:

Quant tinguem tots els panellets a la safata de forn els courem al forn a uns 225-250º de 8 a 10 minuts. 

Espero que us agradi aquesta recepta molt típica de Catalunya per aquestes dates, és molt fàcil de fer i el millor que els petits de la casa us poden ajudar en tot el procediment. 

Animeu-vos!! 


Avui us deixo aquesta cançó que es diu The Galway Girl de  que va ser escrita per Steve Earle, però que al 2008 una músic irlandesa Sharon Shannon va voler editar aquesta cançó i va causar un gran furor a Irlanda. Aquesta cançó la vaig conèixer quan vaig veure la pel·lícula P.D. T'estimo, una pel·lícula que us recomano de veure-la i que trobareu aquesta magnífica cançó amb un joc de sentiments, alegries i tristesa. 




Ens veiem aviat per el blog! He obert una pàgina al facebook del blog! Així podeu seguir o dir-me els vostres dubtes! Aquí us la deixo: 

Desitjo que tingueu un bon pont de Castanyada i feu forces panellets! 

Laura

dissabte, 22 d’octubre del 2011

Galetes OREO artesanes!

Fa temps que us dec una recepta... La de les galetes OREO artesanes, doncs bé el problema perquè he trigat tant es culpa de l'estudi, els professors no fan més que posar deures, treballs, exàmens... Però ara que tinc un moment per el meu blog i pensant que tinc les Albergínies farcides al forn, es hora d'actualitzar aquest blog. 
Doncs la història de que vaig fer aquestes galetes és en part perquè  una amiga, la Maria, la meva ajudant de cuina és podria dir així, li encanta les galetes OREO i sempre em diu llàstima que siguin transgèniques perquè sinó me les compraria. Així que per coses de la vida em va arribar a les meves mans aquesta recepta: 

Galetes OREO casolanes

Ingredients: 

- 160 grams de farina. 
- 95 grams de cacau en pols. 
- 1/2 cullerada de bicarbonat. 
- Un polsim de sal. 
- 70 grams de mantega. 
- 100 grams de sucre moreno. 
- 1 ou. 

Per els farcit de les galetes:

- 60 grams de mantega a temperatura ambient. 
- 50 grams de sucre glaç. 

Elaboració:

Posem el forn a 200º. A continuació abans de posar tots els ingredients sòlids en un bol, passarem per el tamisador la farina, el cacau, la sal i el bicarbonat. Quan el tingueu tot tamisat el poseu en un bol.
Guardarem el bol perquè començarem a fer en una altre bol l'altre part de la massa de les galetes. Primer de tot batrem l'ou amb la mantega que haurem fos juntament amb el sucre moreno. Quant tinguem tot barrejat, agafarem el bol on teníem la barreja de farina i cacau, unirem fins que quedi una massa que podrem treballar desprès a la taula. Quant ja hem aconseguit aquesta massa formarem una bola. 
I comença la part més dura de la recepta, estirarem amb un corró la massa aconseguint formar una planxa d'1 centímetre de gruix i amb un tallador de galetes, començarem a donar forma a les OREO.

A mida que tinguem les galetes ja tallades les posarem a una safata de forn, que abans haurem posat paper de forn. 
Quan les tingueu ja totes tallades les posarem al forn uns 15 minuts. Si podeu deixeu-les menys temps perquè sinó ens poden quedar molt dures. 
Passat aquests minuts de forn les deixarem reposar uns 5 minuts a temperatura ambient. 

Ara toca elaborar el farcit de les galetes:

En un bol posarem la mantega amb el sucre glaç i el batrem fins que quedi tot lligat. I ja per últim agafarem les galetes i posarem 1/2 cullereta del farcit al centre i la tapem amb una altra galeta i pressionem fins que quedi tot unit. 

I ja teniu les galetes OREO! 


Avui a la part de música coincidint que aquesta nit tinc un concert de la Coral La Nota que es la coral que canto des de fa 5 anys, us vull deixar aquesta cançó que avui estrenem.
Can't help falling in Love de Elvis Presley que va ser composada l'any 1961 per la pel·lícula Blue Hawaii. 
Així que us deixo aquesta versió que van fer Andrea Bocelli i Katharie McPhee.


Si aquesta nit de dissabte 22 d'octubre teniu ganes de gaudir d'un bon concert de corals, ja sabeu veniu a Mataró a l'Església de Sant Josep a les 21 hores i gaudireu de la Coral La Nota juntament amb la Coral Ampacanta de Mollet!!!! 

Ens veiem aviat!!!

Laura

dijous, 13 d’octubre del 2011

Pastís per diabètics!

Fa un temps em van encarregar preparar els pastissos del 50é aniversari de la meva mare. Vaig pensar que era una bona manera per poder volar la imaginació i alhora ensenyar una de les meves passions que poca gent coneix.
Així que em vaig assentar al sofà i amb una pila de llibres de receptes vaig començar a llegir i llegir... Però la cosa no acabava aquí un amic dels meus pares és diabètic i això comportava que havia de fer un pastís on no hi hagués res de sucre ni un gram!

El petit problema és que tots els llibres de pastisseria com de receptes, no trobava cap pastís que no portés cap gram de sucre, però hi ha un lloc on ho trobes tot! El magnífic món de l'internet així que vaig buscar i a les meves mans va arribar una web on està plena de postres per diabètics.

Així que vaig triar de fer un pa de pessic però amb un motlle ben original amb l'escut del Barça!

Aquí teniu la recepta, segur que algú que no pot menjar sucre agrairà que li porteu un pastís que ell pugui tastar!

Pastís per diabètics

Ingredients:

- 3 ous.
- 1 sobre de llevat.
- 140 grams de farina.
- 1 iogurt natural sense sucre.
- 30 ml de llet desnatada.
- 1 ratlladura de llimona.
- 2 cullerades soperes d'Edulcorant líquid.

Elaboració:

Encenem el forn durant uns 10 minuts a 200º. I comencem a preparar el pastís, primer de tot separarem les clares dels ous. Posarem les clares en un bol i afegirem l'edulcorant, quan tenim tot posat al bol, batrem les clares a punt de neu.
Quant teniu les clares ja a punt de neu, posarem en un altre bol el sobre de llevat, la farina, el iogurt, la llet desnatada, els rovells i la ratlladura de la llimona. A continuació posarem les clares de punt de neu a la barreja que tenim amb la resta d'ingredients a poc a poc intentant que no perdi el volum.
Quant ja tinguem tot barrejat posarem tota la massa al motlle que utilitzarem per fer el pa de pessic. Si teniu un motlle de silicona, recordeu que no cal impregnar amb una mica de mantega i empolvoreu amb la farina.
Posem el motlle al forn en una temperatura de 180º durant una hora.

Espero que us agradi!


A la part de música avui us vull deixar jazz. Un estil de música que m'agrada molt sobretot els dies que plou i que estàs esperant que la pluja desaparegui...
Aquí la teniu la Karen Souza interpretant Creep, una cançó del grup Radiohead que va voler versionar amb jazz.




I  aviat tindreu la recepta de com fer unes galetes OREO i el millor que no siguin transgèniques!

Laura

dissabte, 8 d’octubre del 2011

Crema Pastissera

Dissabte passat al matí estava a casa i tenia ganes de fer una recepta. Vaig començar a mirar receptes i més receptes però totes les que tenia ganes de fer eren amb xocolata, un ingredient que el meu pare no l'hi agrada gens! Així que vaig pensar ja que sempre es queixa que tots els postres l'hi faig amb xocolata, vaig decidir que avui li tocava a ell triar que volia que fes. Per tant va sortir bunyols de vent amb crema, l'altre problema venia al fer la crema! Sempre la faig dels sobres que venen de POTAX, però em faltava 500 ml de llet... no sabia que fer volia deixar de banda la recepta i anar a comprar un brick de llet, però la mandra em feia quedar-me a casa... així que vaig començar a buscar i buscar alguna recepta per fer crema pastissera que hem demanés només 500 ml de llet.
Buscant i buscant finalment vaig trobar una recepta de la Eva Arguiñano, super fàcil de fer i molt bona! I si demanaven només 500 ml de llet!

Avui us deixo aquesta recepta de crema pastissera perquè feu volar la vostra imaginació alhora de fer els postres.

Crema pastissera

Ingredients:

- 500 ml de llet
- 100 gr. de sucre
- 2 ous
- 2 cullerades de farina de blat o Maizena
- 1 branca de canyella

Elaboració:

Posem en un pot la llet, el sucre amb la canyella. Previàment haurem guardat una mica de llet i sucre. En un bol posem la llet i el sucre que hem guardat abans, les dos cullerades de Maizena i ho remenem bé fins que tot quedi ben lligat. Posem els 2 ous al bol, els batem i llavors posem tot el bol al pot que tenim escalfant i ho anem remenant uns 3-5 minuts fins que ja veiem que esta creant-se una crema espessa.



Avui us deixo amb aquesta cançó especial perquè imagineu quan estigueu fent aquesta recepta!



Que passeu un bon cap de setmana!!!

Laura

divendres, 7 d’octubre del 2011

Muffins de Xocolata!

Seguim avui amb la segona recepta d'aquest bloc que ja s'ha vist 100 vegades...
Avui toca endolcir aquest blog, així que avui toca Muffins de Xocolata, una recepta molt bona i divertida de fer!
La història d'aquesta recepta té a veure amb la meva altre passió el teatre! Des de fa 20 anys estic a la Sala Cabanyes, el teatre que hi ha a la meva ciutat, i això comporta que aquest any es el meu 20é aniversari com a "actriu" dels Pastorets de Mataró.
Però la verdadera història de com van arribar aquests Muffins a un fosso tot ple d'instruments es una història dolça i alhora divertida.
Com cada any per Pastorets amb unes quantes amigues organitzem els berenars de Pastorets, és a dir entre escena i escena que no ens toca sortir, cada una porta alguna cosa de menjar i així passem l'estona al vestuari esperant que ens toqui sortir.
Aquest any vaig decidir fer una cosa nova, sempre portava el típic pa de pèssic. Així que aprofitant que m'havien regalat els motlles de silicona per fer magdalenes vaig pensar que podria fer MUFFINS DE XOCOLATA. Així que el dia del berenar vaig fer la recepta i allà les 6 de la tarda, ja estàvem berenant, però em vaig trobar que van sobrar com 8 MUFFINS i no s'havia que fer amb tantes MUFFINS, vaig pensar en portar-li una Muffin al flautista de l'orquestra però si una noia baixa amb 8 Muffins en una safata, la cosa va acabar jo a dintre del fosso repartint Muffins per tota l'orquestra. L'anècdota del dia va ser quan varem acabar la representació totes les violinistes em van venir a demanar la recepta.
Espero que les gaudiu fent-les perquè surten bonísimes i molt fàcils de fer!


MUFFINS DE XOCOLATA

Ingredients (12-15 unitats):
- 250 grams de farina.
- 100 grams de sucre blanc.
- 1 sobre de llevat Royal o equivalent a 15 grams de llevat.
- 1 cullerada sopera de sucre moreno.
- 2-3 cullerades soperes de cacau en pols.
- 1 rajola sencera de xocolata.
- 250 ml. de llet.
- 75 ml. d’oli de Gira-sol.
- 1-2 cullerades de postre d’essència de vainilla (opcional).
- 1 ou. 

Elaboració:
Primer de tot ajunteu la farina, el llevat, el sucre blanc, el sucre moreno i el cacau en un bol. Quant heu inserit tots els aliments, remeneu fins que quedi tot lligat. Agafeu un altre bol i tireu l’ou batut, seguidament afegiu la llet, l’oli i l’essència de vainilla (opcional) i remeneu-ho.  Agafeu la rajola de xocolata i trenqueu cada pastilla en 6 trossets, us podeu ajudar mitjançant un ganivet.
D’aquests trossets de xocolata que ja haureu trencat, guardeu ¼ que els farem servir per decorar les magdalenes i el ¾ restant serà per l’elaboració de la massa.
Aquest serà un bon moment per engegar el forn a 180º amb la cocció de dalt i a baix.
Agafem el bol que hi tenim la barreja dels sòlids (farina, llevat, sucres i cacau) i la barregem amb la dels líquids (l’ou, la llet, la vainilla i l’oli). Amb paciència anem barrejant fins que ens quedi una massa de color de xocolata, quant tenim la massa ja barrejada tirem els ¾ de trossets de xocolata que havíem guardat per la massa, i tornem a barrejar-ho tot. 
Arribat aquest punt, només cal agafar els motllos de magdalenes i ingerir una 3ra part de la massa al motlle. Podem agafar l’estri per fer boles de gelat, que ens ajudarà perquè ens quedaran totes les magdalenes amb la mateixa quantitat (opcional).
Quant tenim els motlles ja plens, afegim els trossets de xocolata que havíem guardat per decorar, i en tirem mes o menys uns 3 o 4 trossets per sobre de la magdalena.
Finalment posem les magdalenes al forn uns 10 o 15 minuts, i ja estaran llestes!

I avui a la part de música, li vull dedicar a la meva germana Clara, que està molt lluny d'aquí en una illa desapareguda del Carib i ja no pot fer de conill d'Índies. Ahir parlant amb ella per l'Skype em va recomanar aquesta cançó de Jamaica, d'un grup de Reggae que es diu Toots&The Maytals.
 
Espero que us agradi es un altra estil totalment diferent de música que acostumo a escoltar però m'ha agradat molt!



Una última cosa si algú vol posar comentari i el fa amb el perfil anònim, que posi el seu nom siusplau :)

Laura.


dijous, 6 d’octubre del 2011

La meva primera creació: Llom amb Formatge de Cabra

Com tota creació o cosa que fas al darrere hi ha una història. Aquesta història d'aquest plat va ser més que res per sorprendre als meus pares i la meva germana. La primera vegada que vaig fer aquest plat si no recordo malament va ser quant tenia 14 anys, parlem ja d'uns 6 anys enrere...
Recordo que era un dissabte al matí i estava avorrida i vaig dir als meus pares avui cuino jo! Així que em vaig posar las manos en la massa com diuen i vaig voler crear la meva primera recepta. El primer que vaig fer es anar al supermercat, es un lloc on sempre m'inspiro i mirar productes i més productes vaig crear un plat fàcil i crec que bo.

Aquí us el deixo espero que el gaudiu!

Llom amb Formatge de Cabra


Ingredients per 4 persones:

- 8 Talls de Llom prim.
- 8 Talls de Formatge de Cabra de Rulo.
- 8 olives verdes sense pinyol.
- Orenga.

Elaboració:

Agafem els talls de llom i els posem en una paella, per fregir-los una mica. Previàment posem el forn a escalfar a 250º. Quan veiem que el llom està casi cuit, el retirem i el posem en una safata de forn. I comencem a donar gust aquest plat, agafem un tall de formatge de cabra i el posem a sobre del llom, l'orenga per sobre del formatge i al mig hi posem una oliva verda perquè doni més de gust. Farem aquest procediment amb tots els talls de llom i quan hem acabat de guarnir tots els talls el posarem al forn. I  retirarem la safata del forn quant s'hagi desfet el formatge de Cabra.
I només faltarà posar el llom al plat i si voleu el podeu acompanyar amb un pebrot verd fregit!

Bon appétit!!

Espero que gaudiu d'aquesta recepta es molt fàcil de fer-la, i si voleu cuinar amb els més petits de casa us poden ajudar a guarnir el llom amb el formatge, l'orenga i l'oliva.

Sembla mentida he fet aquest plat 700 vegades i no trobo cap foto d'aquesta recepta...



I quant tenim enllestit la part de la cuina, toca la part de la música:.

Avui per ser el primer dia us deixaré aquesta cançó "Love me tender" d'Elvis Presley. Em vaig enamorar d'aquesta cançó amb la versió que va fer la Norah Jones.

Aquí us la deixo:



Laura.

Benvinguts al meu blog!

Fa temps que m'apassiona la cuina, de ben petita feia pastissos de poma amb la meva germana. Era la nostra especialitat, però també dir que era d'aquelles que sempre embrutava la cuina però alhora de netejar les olles o tot el que havíem embrutat marxava en silenci sense dir res... Però de cop i volta escoltava algú cridant: Laura!!! em sembla molt bé que vulguis fer pastissos però la cuina no es neteja sola!
Així que no hi havia res a fer, em tocava netejar les olles...
Amb el temps el pastís de poma, va anar a evolucionant fins que vaig atrevir-me a agafar el meu primer llibre de cuina i començar a fer receptes.
La meva primera creació va ser el "Llom amb formatge de cabra" un segon plat molt senzill, però que una nena de 14 anys estava molt orgullosa que tothom tastés la seva primera creació.
Fa un temps que no paro de comprar-me llibres i més llibres de receptes, i això comporta crear noves perspectives de la cuina, crear plats nous, sorprendre a la gent i sobretot gaudir jo mateixa cuinant.

A vegades fer una recepta comporta estar hores a la cuina i per això la comparteixo amb la meva altra passió, la Música.

Espero que pugueu gaudir d'aquest blog i proveu de fer les receptes. Són fàcils i segur que guanyareu un somriure d'algú especial.