dimarts, 27 de desembre del 2011

Calamars farcits de l'àvia!

Hola a tothom! Com van aquestes festes? Espero que molt bé i que estigueu menjant de valent! Jo no sóc gaire nadalenca, el Nadal em fa recordar a la gent que ha marxat i que mai més podré veure... Ho veig molt en els dinars familiars, amb aquella cadira que s'ha quedat buida perquè ja ha marxat en un altre món, o perquè està vivint en un altre país. 
Aquest any ho he notat més perquè faltaven dos llocs en una taula... Una cadira estava buida perquè el meu avi va marxar ja fa dos nadals i l'altre cadira era la de la meva germana que per culpa de la distància no ha pogut agafar un vol per poder tornar a casa per el nadal.
Però bé un no pot tenir-ho tot en aquesta vida! Així que puc estar satisfeta que la distància no fa esborrar un somriure per el dia de Nadal o Sant Esteve. 
Així que ara anem a per la recepta millor que sinó encara em posaré més melancòlica...

L'altre dia estava pensant quina recepta podia posar per aquests dies de festes, però en venien al cap torrons i més torrons... Vaig intentar fer l'altre dia un torró de Xixona però el resultat millor que no en parlem, així que vaig pensar que havia de deixar els torrons i endinsar-me més amb un plat típic de Nadal i que tota la vida s'ha fet a casa meva. Així que pensant i pensant, em va venir al cap l'escudella de Nadal amb els galets farcits de pilota, els llagostins de xocolata de la meva àvia, però volia alguna cosa més tradicional, així que la Marta una noia de la Coral que us he parlat per aquí alguna vegada em va dir: Laura, podries posar al teu blog calamars farcits! Així que vaig pensar bona idea, a part és un menjar típic d'aquestes festes, la meva àvia el fa per Sant Esteve i vaig pensar que era un bon plat per poder ensenyar-vos. 
Aprofitant que havia anat a ajudar-la a fer el menjar de Nadal, li vaig preguntar com feia els calamars farcits i em va donar un llibre que diu que per ell es imprescindible per la seva cuina. 
Tenia a la meva mà un llibre de l'any 1957 que tenia aquella olor característica dels llibres antics i que estava tot tacat de vell... Aquest llibre que s'anomena La cocina perfecta va ser publicat per primera vegada l'any 1955 i la seva autora es Maria Luisa Rocamora. Fullejant el llibre vaig poder veure com ha canviat el vocabulari en algun tecnicisme de la cuina. Com per exemple el Ketchup que l'any 1955 l'escrivien "Catzup" em va sobtar i alhora em va fer gràcia. Us imagineu els envasos de Ketchup posant: Catzup. Fa mal als ulls i tot d'imaginar-ho però els temps han canviat per sort.

Bé millor que us posi ja la recepta per poder fer aquests calamars farcits que sinó amb tota l'explicació que us he escrit avui les festes de nadal ja hauran passat...

Calamars farcits de l'àvia:

Ingredients per 8 persones:

- 16 calamars.
- 800 grams de carn picada (Compteu uns 50 grams de carn picada per cada calamar).
- 1 ou.
- 1 ceba.
- 4 pastanagues.
- 4 tomàquets.
- Picada d'all i julivert.
- Farina.

Elaboració:

Primer de tot agafarem els calamars i els netejarem, deixarem les bosses senceres, netes i traurem amb molt de cura la pell. Amb els tentacles els netejarem i els tallarem petits per poder desprès ajuntar-los a la pasta que farem del farciment.
Agafarem un bol i fabricarem una pasta amb la carn picada, els tentacles que havíem tallat, la picada d'all i julivert que haurem fet prèviament i l'ou. Tot això ho barrejarem perquè quedi tota la pasta ben lligada i la posarem a dintre de cada calamar, intentant que no quedi molt farcit perquè no es rebenti quant el posem a coure.
Quant tinguem ja tots els calamars farcits els tancarem amb un escuradent atravessat i els passarem per la farina ben arrebossadets per ja poder-los passar per la paella amb un bon raig d'oli. Quan ja tinguem els calamars ben rossets, els traurem de la paella i guardarem l'oli sobrant perquè a la mateixa paella hi tirarem la ceba ben talladeta i quant ja estigui rossa tirarem els tomàquets tallats en daus. A la mateixa paella posarem les pastanagues talladetes a trossets, una mica d'aigua calenta i els calamars. Taparem la paella perquè faci una mica de xup xup i el courem un ratet a foc suau. Finalment quan veiem que tot hagi quedat ben lligat ja tindrem fets els calamars i ja els podrem posar al plat i servir-los amb una mica de salsa.

Espero que us agradi aquesta recepta i que la feu durant aquestes festes de Nadal.


Avui us vull deixar amb aquesta cançó que era del disc que s'editava cada any titulat Altres cançons de Nadal 3, era un disc on hi participava un gran nombre de grups catalans i cantaven composaven cançons nadalenques. Era una manera per no haver de sentir la típica nadala de tota la vida, sinó que era un recull de cançons joves i alhora amb molt de ritme que anava molt bé per aquests dies de família. Aquesta cançó titulada Aquelles nits de Nadal, va ser la cançó col·lectiva que van fer per aquest disc i els cantants són: Cris Juanico, Jofre Bardagí, Beth, Marc Ros, Miqui Puig, Nil Torres, Gerard Quintana, Josep Thió, Xavi Ciurans, Joan Masdéu, Gossos i Pep Suasi

                             

Que gaudiu molt d'aquesta cançó i que us animeu a fer els calamars farcits! 
Que tingueu una bona entrada d'any! 

Laura

dissabte, 17 de desembre del 2011

Melindros!

Ja hi tornem a ser aquí i aquesta vegada us vull deixar una recepta que podreu fer i que sempre anirà bé tenir-la present... 
Doncs bé aquesta recepta la vaig fer perquè a casa sempre ens agrada menjar la xocolata desfeta acompanyada de melindros i recordo que era un diumenge d'aquells que les tardes comencen a ser fosques, i estàs al sofà mirant aquella pel·lícula de la tarda que las vista 700 vegades, però que la continues veient perquè a la tele no fan res i llavors recordes aquells diumenges d'hivern amb una tassa de xocolata ben calenta acompanyada d'uns melindros d'aquells tan bons de pastisseria...
Doncs aquí us deixo una de les mil receptes que hi han de fer melindros, espero que us agradi i que els feu a casa! 

Melindros:

Ingredients per unes 20 unitats:

- 200 grams de farina.
- 150 grams de sucre.
- 5 ous.
- Polsim de sal.
- Sucre glaç.

Elaboració: 

Primer de tot agafarem els 5 ous i separarem les clares dels rovells. En un bol posarem les clares juntament amb un polsim de sal, així se'ns muntaran més ràpidament. Així que vinga anem a muntar les clares a punt de neu amb l'ajuda d'una batedora elèctrica i amb una mica de paciència. Quan veiem que les clares comencin a tenir una textura com de merenga i si posem el bol de cap per avall i veiem que no cau la clara voldrà dir que ja les tindrem ben muntades.
Seguidament posarem en un altre bol els rovells de l'ou amb el sucre. I anirem remenant fins que quedi una barreja ben esponjosa. Així que agafarem la farina ja tamisada i de mica en mica la tirarem amb els rovells i el sucre. Quant tinguem ja la massa ben treballada, afegirem amb molt de compte les clares muntades a punt de neu.
Serà en aquest moment que posarem el forn a escalfar a un 250º.
Tot seguit posarem la massa dels melindros en una mànega amb forat rodó i l'estendrem en una plata de forn  amb el paper vegetal, perquè no se'ns enganxi, fent unes tires d'uns 5 o 6 centímetres de llargada i per sobre dels melindros tirarem sucre glaç (sinó teniu cap mànega intenteu fer les formes de melindro amb una cullera). Deixarem coure els melindros uns 10 o 12 minuts i ja estaran preparats per sucar-los amb la xocolata desfeta!  





Avui us vull deixar una cançó que fa poc he escoltat i que m'ha agradat força! Aquesta cançó l'he treta d'una felicitació de Nadal que vaig rebre per casualitat. La cançó és diu Chupee i és del grup Cocoon.
Espero que us agradi aquesta cançó! 


Ens veiem aviat! 

Laura

dissabte, 10 de desembre del 2011

Broqueta de Salmó i Patata!

Torno a ser aquí per segona vegada en aquest mes de Desembre! 
El pont de la Concepció ja s'està acabant i això requereix tornar a la rutina altre cop...
Avui us vull deixar una broqueta molt bona i em va sorgir del meu cap per el simple fet que tocava fer Salmó i estava cansada de menjar sempre el Salmó al forn amb vi blanc... Tenia ganes de canviar i de no avorrir aquest peix que té un alt contingut en proteïnes i àcids grassos omega 3 i és relativament baix contingut en greixos. 
En resum que s'ha de menjar Salmó, Laura! 
Així que vaig voler barrejar dos gustos que un m'agrada poc i l'altre m'encanta! 
Les patates, les adoro, m'agraden fregides, bullides, amb puré, al caliu, al forn, farcides, gratinades.... podria estar dies dient receptes i més receptes de com m'agraden les patates. 
Així que l'operació d'ajuntar salmó amb patates va quedar prou bona! 
Aquí us deixo la recepta, molt fàcil de fer i segur que els més petits de la casa tindran ganes d'ajudar-vos a fer aquestes broquetes! 

Broqueta de salmó amb patates:

Ingredients:

- 2 talls de Salmó fresc. 
- 4 patates.

Elaboració:

Agafeu els talls de salmó i l'idea és de convertir aquests talls amb daus de salmó, el que farem és que a cada tall amb el ganivet hi feu un tall vertical i desprès feu uns talls horitzontals de manera que ens quedarà el salmó a daus.
Seguidament posarem una paella al foc amb un rajolí d'oli i esperarem uns instants per poder posar a fregir els daus de salmó. Quant tinguem els daus de salmó ben rossets, els posarem en un plat amb paper absorbent d'aquesta manera l'oli que hagi quedat serà absorbit. 
Mentrestant agafarem les patates, les pelarem i les tallarem a daus. A continuació posarem un bon raig d'oli i cap a la paella a fregir o si voleu també podeu fer servir la fregidora. 
Quant ja tinguem tots els ingredients fets serà l'hora de muntar la broqueta. 
Així que agafarem la broqueta i posarem un tall de salmó i dos talls de patata, tornarem a repetir la sèrie, un tall de salmó i dos de patata... així fins que tinguem omplert tota la broqueta. 
Apa ja teniu aquesta nova recepta! Ja veieu com és fàcil de fer i molt ràpida! 



Avui a la secció de la música, posaré una cançó del raper Eminem que va cantar juntament amb Dido. Aquesta cançó anomenada Stan, va sorgir a l'any 2000 i explica la història d'un fan que està obsessionat amb Eminem i que li escriu un seguit de cartes de les que mai té una resposta. Però aquesta història acaba com el rosari de l'aurora, quant Eminem s'adona que Stan el fan obsessionat amb ell s'ha suïcidat.
Espero que us agradi es un gènere totalment diferent dels que normalment escolto però sempre està bé conèixer altres tipus de Música!  



Un petó ben dolç de xocolata a tots!!! 

Laura

dimecres, 7 de desembre del 2011

Pollastre amb mostassa calenta!

Hola a tots!!
Aquestes dos últimes setmanes el blog hi han hagut tantes i tantes visites que ha sobrepassat a les 3 xifres, això vol dir que ara mateix porto 1193 visites d'aquest blog. Es fàcil dir-ho o escriureu-ho, però des d'aquí estic molt i molt orgullosa que el meu projecte personal comenci a donar una mica més de color... És increïble com puc regalar tants somriures amb els meus menjars. Per això us estic molt agraïda a tothom! Espero que us pugui ensenyar tot el que faig durant molt de temps, avui us deixo amb aquest pollastre que em vaig inventar i que m'encanta!!
Alguns pensareu pollastre? Però si tot el que ha publicat era només de pastissos i dolços. La meva idea del meu blog el dia que el vaig crear era de poder-vos ensenyar tot de receptes i alhora a partir de les meves receptes poder crear un menú. 
També haig de tenir present a la gent que no els hi agraden els dolços o els que estan amb la dieta i veure aquests pastissos només els hi fan dentetes per poder menjar-ne un. 
Així que per tots els que mengeu dolços o que no pugueu avui us deixo amb aquest pollastre que us encantarà!


Pollastre amb mostassa calenta

Ingredients per el pollastre:

- 2 pits de pollastre.
- Sal.
- Pebre.

Elaboració:

Agafeu els dos pits de pollastre i els tallarem a filets per tal de que ens surtin uns 8  talls. Els salpebrejeu, és a dir tireu un polsim de sal i de pebre i els posarem a fregir a una paella amb un rajolí d'oli. Quant ja estiguin cuits els deixarem en un plat amb paper absorbent perquè xucli tot l'oli que té. Reservarem el pollastre per començar a fer la salsa.

Ingredients per la salsa de mostassa calenta:

- 1 cullerada de mostassa de louit diàfana.
- 1 cullerada de mostassa a l'antiga.
- 1 tassa d'aigua.
- 1/2 pastilla de brou de carn.
- 200 ml. de nata per muntar.

Elaboració:

En un cassó posem l'aigua, la pastilla de brou de carn esmicolada i les dos mostasses. Anirem remenant fins que s'hagi dissolt les dos mostasses i quant comenci a bullir tirarem la nata per muntar i la deixarem a foc lent perquè es vagi espessint.
Quan la salsa ja hagi agafat espessor, serà el moment d'apagar el foc i tirarem amb l'ajuda d'una cullera la salsa de la mostassa als pits de pollastre.

Espero que us agradi aquesta recepta tant fàcil i alhora boníssim!



A la secció de Música avui vull deixar una mica de rumbeta catalana acompanyada del grup Gertrudis, aquest grup que va néixer a la Garriga (Vallès Oriental) ens ha donat a conèixer aquest estil de música que pocs coneixem. Aquesta cançó anomenada Ara vinc d'enlloc la van cantar juntament amb el grup Jarabe de Palo. Espero que la gaudiu i que tingueu ganes de passar una bona estona!

Laura.