divendres, 20 d’abril del 2012

Pancakes!

Hola!!! Ja torno a ser aquí altre cop, amb les mans empastifades d'un dels meus pecats... La crema de cacau, més conegut com Nocilla o Nutella... Però com que estem en temps de crisis tots els ingredients que compro intento que siguin de marca blanca. Així m'estalvio uns quants cèntims per poder-me comprar coses per millorar cada dia més amb la cuina i la pastisseria. 
Avui us vull parlar d'una recepta que fa més de 10 anys que la tenia al meu cap però que mai m'havia atrevit a fer, i això que és molt fàcil de fer... 
Ara que estem al 2012 ens desplacem a l'any 1997, és a dir 15 anys enredera, sembla mentida que recordi aquesta recepta quan tenia uns 6 anyets. Però tot comença un estiu del 1997 a casa les meves cosines Hydra i Lara, recordo que moltes tardes les passava a casa seva amb la meva germana Clara i ens passàvem les tardes jugant i ballant. Quins temps aquells quan ballàvem les Spice Girls, però una d'aquelles tardes vaig veure una pel·lícula que em va marcar per la resta de la meva vida, Matilda la història d'una nena que té poders que li permet moure objectes, però per mala sort Matilda neix en una família que no la valoren i que gràcies a la seva professora Jennifer Honey passarà moments fantàstics, bé no us explico molta cosa de la pel·lícula perquè si no l'heu vista us la recomano. I algú es preguntarà que pinta la pel·lícula de Matilda amb la recepta d'avui que són els Pancakes? Doncs perquè tot bé d'una escena d'aquesta pel·lícula que em va marcar el resta de la meva vida. Aquí la teniu: 
Ara ja enteneu aquesta relació no? Doncs bé avui us explicaré com fer una recepta molt fàcil i fantàstica per aquells matins del cap de setmana que només tens ganes de que et facin una bona cosa per esmorzar. Aquí us deixo la recepta: 

Pancakes:

Ingredients: 

- 275 ml de llet. 
- 2 ous. 
- 25 grams de mantega fossa. 
- 175 grams de farina. 
- 10 grams de llevat en pols (Royal)
- 30 grams de sucre. 
- 1 polsim de sal. 
- Oli.

Elaboració:

Primer de tot posarem en un bol tots els ingredients secs, es a dir, el sucre, la farina, el llevat i la sal. Quan els tinguem tots posats al bol ho barrejarem perquè tot quedi ben lligat. En aquest moment posarem a escalfar en un cassó la mantega, ho podem també fer al microones amb 20 segons ja casi està fossa, però vosaltres podeu triar com vulgueu fer-ho. Quan la tinguem fossa la tirarem al bol juntament amb la llet i serà el precís moment per poder batre els dos ous, primer us aconsellaria que ho féssiu en un plat i desprès els tireu en el bol. Quan ho tingueu tot ben barrejat ho deixareu reposar uns 15 minuts a temperatura ambient. 
Passat aquests 15 minuts agafarem una paella i la posarem al foc amb un rajolí d'oli, serà el moment que començarem a divertir-nos fent Pancakes! Agafarem una cullerot, és a dir l'estri que és una cullera gran i que l'utilitzeu per posar la sopa de l'olla al plat. Tirarem la massa del Pancake al mig de la paella, penseu que no es una truita ni un crêpe, us ha de quedar una massa gruixuda, i a la que veieu que comencen a formar-se bombolles gireu el Pancake i deixeu que es cogui un ratet  fins que quedi d'un color marronet. I així aneu fent fins que se us acabi tota la massa del bol. 
Llavors només caldrà que les poseu en un plat i les empastifeu amb crema de cacau, dolç de llet, confitura, el que us vingui més de gust! 
Espero que us agradi i que robeu un bon somriure als vostres familiars perquè comencin el dia en bon peu! 




Avui a la secció de música us vull deixar la cançó que he descobert avui intentant buscar el moment exacte on la petita Matilda fa Pancakes, us deixo per tant la cançó titulada Send me on my way del grup Rusted Rood. Aquesta cançó va ser composada l'any 1994 en l'àlbum del grup When I Woke però va començar a donar-se a conèixer gràcies a la pel·lícula Matilda, que posteriorment també es va fer servir en la pel·lícula Ice Age l'any 2002. Per tant us deixo aquesta cançó original d'un grup Pennsilvanià. Us deixo dos vídeos, un  que es del videoclip original i l'altre d'un recull d'escenes de la pel·lícula Matilda perquè aneu fent memòria de la vostra infantesa.




Espero que tingueu un bon cap de setmana!
Un petó ben dolç a tothom!!!

Laura

diumenge, 15 d’abril del 2012

Pastís de poma i canyella!


Hola torno a ser aquí! Aquesta vegada us deixo un pastís molt fàcil de fer i és d'aquells que si tens que portar uns postres per un berenar o un sopar i no sap que fer... És una bona idea per portar-lo! Això mateix és el que em va passar fa poc, havia de fer un munt de coses i allà la tarda em van dir que avui teníem que anar a celebrar el Sant de la Dolors, la meva padrina. Així que vaig pensar que li havia de fer un pastís que li agrades i alhora que no atipés gaire... Fèiem de sopar una Fondue de Carn, així que havia de pensar en alguna cosa suau però estava tot el rato pensant i pensant... A la Dolors li encanta la Nata de pastisseria, ingredient que sincerament no m'agrada gens, però vaig pensar que si posava Nata seria molt contundent. Així que vaig pensar amb fruita, tenia unes pomes que em van fer pensar amb Magdalenes de poma amb canyella, però volia portar un pastís no unes magdalenes, així que vaig transportar aquests dos ingredients com és la poma i la canyella, que per cert grandiosa combinació, i ho vaig convertir amb un pastís de poma i canyella. 
Fent el pastís em va sobrar molta poma així que vaig fer volar la meva imaginació i vaig convertir tots aquells trossos de poma amb un caramel de poma. Boníssim i molt fàcil de fer!
Va ja no m'enrotllo més i us ensenyo com el podeu fer:

Pastís de poma i canyella!


Ingredients:


- 1 poma.
- 250 grams de farina.
- 250 grams de sucre.
- 100 ml d'oli de Gira-sol.
- 100 ml de Llet.
- 3 ous.
- 1 sobre de llevat Royal + 4 grams. (20 grams)
- 25 grams de canyella en pols.
- 1 rajolí de suc de llimona.

Elaboració:


Primer de tot agafarem la poma i la tallarem a trossos ben petits, quan els tinguem tots ja ben tallats agafarem la llimona i li tirarem un rajolí, així evitarem que les pomes es quedin d'un color marró.
Encendrem el forn a 250º per posar-lo en funcionament i així quan acabem de fer la massa ja estarà el forn calent.
Ara que ja tenim les pomes tallades agafarem un bol i anirem afegint els ingredients, primer de tot posarem els ingredients secs: la farina tamisada juntament amb el llevat, el sucre i la canyella en pols. Ho barrejarem tot i començarem a posar els ingredients líquids: la llet, l'oli tot ben barrejat, els 3 ous i ho barregem tot fins que posarem l'últim ingredient: la poma.
Quan ho tinguem tot ben barrejat, ho posarem en un motlle que preventivament haurem untat de mantega perquè alhora de desemmotllar no s'enganxi el pastís. Serà l'hora de posar-ho en el forn a una temperatura de 210º durant uns 30 minuts aproximadament. Quan veiem que ja està ben cuit el traurem del forn i passat uns 10 minuts el desemmotllarem i el deixarem refredant-se a temperatura ambient.
El pastís estarà llest per menjar quan veiem que ja no està calent!




Avui a la secció de Música i en commemoració del centenari de l'enfonsament del Titanic he pensat que seria perfecta posar la cançó més coneguda que et ve al cap quan parles del Titanic, tot ja deveu saber quina és no? Doncs efectivament My heart will go on (El meu cor seguirà bategant) de la cantant canadenca Céline Dion. Aquesta cançó va ser número 1 a països com Estats Units, França, el Regne Unit, Canada i Austràlia. Es van vendre més de 30 milions de còpies en tot el món. Va guanyar nombrosos premis com l'Óscar a la millor cançó original. Us deixo amb aquesta cançó que mai me'n canso d'escoltar-la.


I per avui ja estem que ja es tard i és hora d'anar a dormir... Mentrestant vaig mirant un documental que estan fent al Canal 33 sobre El Titanic.




Un petó ben dolç a tothom i Bona Nit!