dissabte, 22 d’octubre del 2011

Galetes OREO artesanes!

Fa temps que us dec una recepta... La de les galetes OREO artesanes, doncs bé el problema perquè he trigat tant es culpa de l'estudi, els professors no fan més que posar deures, treballs, exàmens... Però ara que tinc un moment per el meu blog i pensant que tinc les Albergínies farcides al forn, es hora d'actualitzar aquest blog. 
Doncs la història de que vaig fer aquestes galetes és en part perquè  una amiga, la Maria, la meva ajudant de cuina és podria dir així, li encanta les galetes OREO i sempre em diu llàstima que siguin transgèniques perquè sinó me les compraria. Així que per coses de la vida em va arribar a les meves mans aquesta recepta: 

Galetes OREO casolanes

Ingredients: 

- 160 grams de farina. 
- 95 grams de cacau en pols. 
- 1/2 cullerada de bicarbonat. 
- Un polsim de sal. 
- 70 grams de mantega. 
- 100 grams de sucre moreno. 
- 1 ou. 

Per els farcit de les galetes:

- 60 grams de mantega a temperatura ambient. 
- 50 grams de sucre glaç. 

Elaboració:

Posem el forn a 200º. A continuació abans de posar tots els ingredients sòlids en un bol, passarem per el tamisador la farina, el cacau, la sal i el bicarbonat. Quan el tingueu tot tamisat el poseu en un bol.
Guardarem el bol perquè començarem a fer en una altre bol l'altre part de la massa de les galetes. Primer de tot batrem l'ou amb la mantega que haurem fos juntament amb el sucre moreno. Quant tinguem tot barrejat, agafarem el bol on teníem la barreja de farina i cacau, unirem fins que quedi una massa que podrem treballar desprès a la taula. Quant ja hem aconseguit aquesta massa formarem una bola. 
I comença la part més dura de la recepta, estirarem amb un corró la massa aconseguint formar una planxa d'1 centímetre de gruix i amb un tallador de galetes, començarem a donar forma a les OREO.

A mida que tinguem les galetes ja tallades les posarem a una safata de forn, que abans haurem posat paper de forn. 
Quan les tingueu ja totes tallades les posarem al forn uns 15 minuts. Si podeu deixeu-les menys temps perquè sinó ens poden quedar molt dures. 
Passat aquests minuts de forn les deixarem reposar uns 5 minuts a temperatura ambient. 

Ara toca elaborar el farcit de les galetes:

En un bol posarem la mantega amb el sucre glaç i el batrem fins que quedi tot lligat. I ja per últim agafarem les galetes i posarem 1/2 cullereta del farcit al centre i la tapem amb una altra galeta i pressionem fins que quedi tot unit. 

I ja teniu les galetes OREO! 


Avui a la part de música coincidint que aquesta nit tinc un concert de la Coral La Nota que es la coral que canto des de fa 5 anys, us vull deixar aquesta cançó que avui estrenem.
Can't help falling in Love de Elvis Presley que va ser composada l'any 1961 per la pel·lícula Blue Hawaii. 
Així que us deixo aquesta versió que van fer Andrea Bocelli i Katharie McPhee.


Si aquesta nit de dissabte 22 d'octubre teniu ganes de gaudir d'un bon concert de corals, ja sabeu veniu a Mataró a l'Església de Sant Josep a les 21 hores i gaudireu de la Coral La Nota juntament amb la Coral Ampacanta de Mollet!!!! 

Ens veiem aviat!!!

Laura

2 comentaris:

  1. M'agrada molt la teva recepta i la forma de la presentació, es fa molt amena i entenedora i et dona ganes de començar a fer les galetes

    ResponElimina
  2. Gelada soc l ALI m'en alegro molt que això tiri endavant! i que hagis decidit fer encarrecs! ja t'anire fent publicitat guapaa :D un petonas ens veiem aviat =)

    ResponElimina