dissabte, 31 de març del 2012

Pastís de formatge!

Hola a tots i a totes!
Sembla mentida no fa ni mig any que va néixer aquest blog i ja portem més de 2000 visites al blog i més de 50 seguidors! Parlo amb plural perquè aquest blog és de tots aquells amants de la cuina o del bon menjar, són les vostres visites les que fan que cada dia tingui més ganes de cuinar. Així que avui us deixaré una recepta que us en llepareu els dits, està tant bona que ràpid ha volat el pastís amb només dos dies!
Doncs com sempre parlaré una mica del motiu principal perquè vaig fer aquest pastís el dijous passat.
Feia temps que amb la meva àvia Trini intercanviem consells i secrets amb els nostres pastissos o receptes, però la nostra lluita de sempre és el Pastís de formatge, ella és casi tota una experta es podria dir, ha provat mil i una receptes de Pastís de formatge, amb uns ingredients o altres, posant menys d'aquest ingredient o treien-ne de l'altre, provant un motlle o provant un altre. Al final de tanta lluita i buscant receptes i més receptes, vaig decidir fer un Pastís de formatge, dels típics americans, per tant podríem dir el famós Cheesecake amb una capa fina de melmelada de nabius o de fruits vermells. Així que vaig agafar el llibre de la Nigella Lawson i vaig buscar una recepta de Pastís de formatge. I aquí la tindreu amb aquestes quatre ratlles que us deixaré ara mateix!

Pastís de formatge

Ingredients:

- 300 grams de formatge cremós (Philadelphia)
- 125 grams de galetes Digestiva (Digestive)
- 75 grams de mantega, a temperatura ambient
- 60 grams de sucre glaç
- 1/2 cullerada de suc de llimona
- 1 culleradeta d'essència de vainilla (opcional)
- 250 mil·lilitres de nata líquida per muntar
- 250 grams de confitura de gerds o al vostre gust


Elaboració:

Com que l'última recepta que vaig fer vaig veure que quedava molt ben exposat les receptes pas a pas, aquesta vegada tornaré a fer el mateix. Així que comencem amb el primer pas!

1r pas:


Posarem les galetes i la mantega en un robot, i ho posarem en marxa fins que quedi tot ben triturat, si no tenim un robot triturarem les galetes amb un morter i ho barrejarem amb la mantega fossa.



2n pas:



 Abocarem la mescla de la galeta i la mantega en un motlle desmuntable d'uns 20 centímetres.


3r pas:
Amb l'ajuda del puny de la ma, anirem aixafant la mescla i alhora farem la base de les galetes.


4rt pas:


Posarem el motlle a la nevera perquè així quedi compacta mentrestant preparem la segona base del pastís de formatge.

5é pas:

Posarem el formatge cremós en un bol. 

6é pas:

Afegirem al bol el sucre glaç que tindrem juntament amb el formatge cremós.

7é pas:

Barrejarem la mescla amb l'ajuda d'una llengua pastissera i serà el moment que tirarem l'essència de vainilla, que com he dit abans és opcional.

8é pas:

Quan ja ho tinguem tot ben barrejat tirarem un rajolí de suc de llimona, com veieu ho podeu fer exprimint la llimona amb la ma.


9é pas:

Agafarem un bol i hi tirarem tota la nata líquida per muntar. 
10é pas:

Remenarem bé la nata fins que comenci a ser una mica espesa. 
11é pas:

Tirarem la nata al bol on teníem el formatge i el remenarem fins que quedi tot ben mesclat. 




12é pas:


Traurem el motlle de la nevera per posar la barreja que teníem en el bol. 





13é pas:

Posarem la barreja que tenim en el bol al motlle.
 14é pas:

Amb l'ajuda de la llengua anirem aplanant la barreja del bol.


15é pas:

I per últim posarem el motlle, quan porti uns 20 minuts desfarem la melmelada en un cassó i quan estigui ben desfeta la tirarem a dintre del motlle, així ens quedarà una capa molt fina de melmelada de gerds, el deixarem a la nevera unes 3 hores com a mínim si s'està tota la nit quedarà millor.

16é pas i últim:



I ara us deixaré el vídeo de la propietària d'aquesta recepta, com us he comentat abans és de la cuinera i periodista Nigella Lawson, si us heu perdut algun pas o no enteneu visualitzeu aquest vídeo i segur que ho entendreu tot. Està amb anglès però com diuen sempre Una imatge val més que mil paraules. 



I avui a la secció de música us vull deixar una cançó del grup Delafé y las flores azules, que ja que fa res que hem arribat a la Primavera, no podia deixar de posar aquesta cançó que es titula La Primavera. Aquesta cançó està a dintre el CD que van treure al mercat l'any 2010, són un grup amb un gènere Indie Pop, Trip Hop i Rap. Espero que us agradi aquest grup i aquest grup tenen unes cançons que m'encanten i alhora fan tornar-te boja mentres estàs envoltada de fogons i olles.


Avui us deixo ja que crec que he fet força feina! Espero que us animeu a fer aquest pastís de formatge perquè és deliciós i com veieu molt fàcil de fer.

Un petó ben dolç de xocolata!

Laura

5 comentaris:

  1. un cheescake boníssim i molt fí de gust el varem compartir entre varies persones de la família i amics i a tothom els hi va agradar!!!!us el recomano!!!!!!

    ResponElimina
  2. mmm que bo! exquisit

    Cristina Margaret

    ResponElimina
  3. Amb aquesta recepta tan ben explicada serà difícil que ens equivoquem. A veure quan poses la recepta del pastís de poma amb poma caramelitzada. D'aquest podem donar fe que t'ha sortit boníssim!!!

    Pep i Montse

    ResponElimina
    Respostes
    1. Bon dia Pep i Montse!

      Després de l'èxit del pastís d'ahir, ara mateix m'hi poso per explicar-vos com vaig fer el pastís de poma amb poma caramelitzada! I espero la vostra crítica gastronòmica!

      Ens veiem aviat!

      Laura

      Elimina
  4. laura la puri ma ensenyat a fer una moussoe de llimona i unas bolas de pastanaga i coco si vols saber la pagina es petit chef

    ResponElimina