dimarts, 22 de novembre de 2011

Cookies de Xocolata!

Avui us vull donar una recepta d'aquelles delicioses i que val molt la pena tenir-la per casa per quant tens convidats sorpresa. Aquesta recepta la vaig fer per uns amics que es jugaven el seu futur en uns exàmens molt importants i d'alguna manera els havia d'animar. I va ser en aquell moment que em vaig enrecordar del meu professor de matemàtiques que sempre em deia abans d'anar a fer un examen menja qualsevol cosa de sucre, un caramel, una galeta, xocolata, el que vulguis que així t'anirà bé per poder resoldre totes les preguntes d'un examen sense cap problema.
Per aquest motiu vaig pensar que seria una bona idea portar aquestes Cookies de Xocolata que segur que els animaria i els donaria energia positiva per poder fer aquests exàmens. 
I tant de parlar d'aquestes Cookies de Xocolata es hora d'explicar-vos com es fan perquè les aprengueu a fer i ja veureu com els vostres convidats els hi encantaran!

Cookies de Xocolata

Ingredients per 18 galetes:

- 125 grams de xocolata fondant. 
- 125 grams de mantega a temperatura ambient. 
- 75 grams de sucre moreno. 
- 50 grams de sucre blanc.
- 1 culleradeta d'essència de vainilla (opcional).
- 1 ou de talla XL. 
- 150 grams de farina.
- 30 grams de cacau en pols.
- 1 culleradeta de bicarbonat sòdic.
- 1/2 culleradeta de sal. 
- 350 grams de perles de xocolata.

Elaboració:

Primer de tot fondrem el xocolata fondant al bany maria i quan ja el tindrem tot desfet el deixarem refredar. Serà en aquest moment quant posar a escalfar el forn a 175º i mentrestant continuarem amb la nostra recepta. Posarem en un bol la mantega a daus amb el sucre blanc i el moreno, batrem aquests ingredients amb la batedora 2 minuts, ho podem fer manualment ho també amb el Minipimer posant l'accessori de la batedora i quant tinguem tot ben barrejat posarem l'essència de vainilla(opcional).
En un altre bol posarem la farina tamisada, el cacau, el bicarbonat sòdic i la sal. Quant ja tinguem tot barrejat i quedi una massa d'un sol color deixarem reservada aquesta barreja. 
Quant ja tinguem la xocolata que havíem fos abans l'afegirem al bol que tenim la mantega amb els sucres i quant tot estigui ben barrejat hi tirarem l'ou i el batrem perquè tot quedi ben lligat. Serà en aquest moment quant posarem al bol els ingredients secs en 3 parts d'aquest manera quedarà tot barrejat i sense cap grumoll. 
I ja serà en aquest moment quant posarem ja l'últim ingredient d'aquesta recepta, per tant afegirem les perles de xocolata a la mescla. 
Deixarem reposar la mescla a la nevera uns 15 minuts perquè baixi la temperatura de la massa. 
I només faltarà posar-les al forn, però ho farem d'una manera que totes les galetes tindran la mateixa forma, així que agafarem l'utensili de fer boles de gelat i farem unes boles que les posarem en una safata de forn amb un paper de silicona o apte per el forn. Les deixarem al forn uns 20-22 minuts.
Quant ja les tinguem totes fetes les deixarem reposar uns 5 minuts i les posarem a la reixeta del forn perquè al refredar-se es quedin ben cruixents.


I ja serà el moment de poder-les portar a la taula i menjar-les acompanyades d'un cafè o d'un té.


Us deixo aquí aquest vídeo de la propietària d'aquesta recepta, ella és la Nigella Lawson una cuinera i periodista britànica que fa unes receptes molt fàcils de fer i són molt bones!

 

I ara que ja tenim feta aquesta recepta toca parlar de la Música, avui dia 22 de Novembre es Santa Cecília la patrona de la Música i dels Músics. Es per això que avui us vull deixar amb aquesta sensacional cançó que han fet per la Marató de TV3 i que el diumenge 11 de Desembre trobareu aquest disc solidari juntament amb moltes cançons que són increïbles! Aquesta cançó que porta el títol original de You Raise Me Up és del grup The Secret Garden i en aquest cas s'han ajuntat el cantant català Sergi Dalma i l'Escolania de Montserrat. Escolteu-la perquè val molt la pena! 

 


Laura

1 comentari:

  1. Mmmmmmmmmm boniques caquetes :P tenen bona pinta but I prefer Arale's sheet ^^

    ResponElimina