divendres, 7 d’octubre del 2011

Muffins de Xocolata!

Seguim avui amb la segona recepta d'aquest bloc que ja s'ha vist 100 vegades...
Avui toca endolcir aquest blog, així que avui toca Muffins de Xocolata, una recepta molt bona i divertida de fer!
La història d'aquesta recepta té a veure amb la meva altre passió el teatre! Des de fa 20 anys estic a la Sala Cabanyes, el teatre que hi ha a la meva ciutat, i això comporta que aquest any es el meu 20é aniversari com a "actriu" dels Pastorets de Mataró.
Però la verdadera història de com van arribar aquests Muffins a un fosso tot ple d'instruments es una història dolça i alhora divertida.
Com cada any per Pastorets amb unes quantes amigues organitzem els berenars de Pastorets, és a dir entre escena i escena que no ens toca sortir, cada una porta alguna cosa de menjar i així passem l'estona al vestuari esperant que ens toqui sortir.
Aquest any vaig decidir fer una cosa nova, sempre portava el típic pa de pèssic. Així que aprofitant que m'havien regalat els motlles de silicona per fer magdalenes vaig pensar que podria fer MUFFINS DE XOCOLATA. Així que el dia del berenar vaig fer la recepta i allà les 6 de la tarda, ja estàvem berenant, però em vaig trobar que van sobrar com 8 MUFFINS i no s'havia que fer amb tantes MUFFINS, vaig pensar en portar-li una Muffin al flautista de l'orquestra però si una noia baixa amb 8 Muffins en una safata, la cosa va acabar jo a dintre del fosso repartint Muffins per tota l'orquestra. L'anècdota del dia va ser quan varem acabar la representació totes les violinistes em van venir a demanar la recepta.
Espero que les gaudiu fent-les perquè surten bonísimes i molt fàcils de fer!


MUFFINS DE XOCOLATA

Ingredients (12-15 unitats):
- 250 grams de farina.
- 100 grams de sucre blanc.
- 1 sobre de llevat Royal o equivalent a 15 grams de llevat.
- 1 cullerada sopera de sucre moreno.
- 2-3 cullerades soperes de cacau en pols.
- 1 rajola sencera de xocolata.
- 250 ml. de llet.
- 75 ml. d’oli de Gira-sol.
- 1-2 cullerades de postre d’essència de vainilla (opcional).
- 1 ou. 

Elaboració:
Primer de tot ajunteu la farina, el llevat, el sucre blanc, el sucre moreno i el cacau en un bol. Quant heu inserit tots els aliments, remeneu fins que quedi tot lligat. Agafeu un altre bol i tireu l’ou batut, seguidament afegiu la llet, l’oli i l’essència de vainilla (opcional) i remeneu-ho.  Agafeu la rajola de xocolata i trenqueu cada pastilla en 6 trossets, us podeu ajudar mitjançant un ganivet.
D’aquests trossets de xocolata que ja haureu trencat, guardeu ¼ que els farem servir per decorar les magdalenes i el ¾ restant serà per l’elaboració de la massa.
Aquest serà un bon moment per engegar el forn a 180º amb la cocció de dalt i a baix.
Agafem el bol que hi tenim la barreja dels sòlids (farina, llevat, sucres i cacau) i la barregem amb la dels líquids (l’ou, la llet, la vainilla i l’oli). Amb paciència anem barrejant fins que ens quedi una massa de color de xocolata, quant tenim la massa ja barrejada tirem els ¾ de trossets de xocolata que havíem guardat per la massa, i tornem a barrejar-ho tot. 
Arribat aquest punt, només cal agafar els motllos de magdalenes i ingerir una 3ra part de la massa al motlle. Podem agafar l’estri per fer boles de gelat, que ens ajudarà perquè ens quedaran totes les magdalenes amb la mateixa quantitat (opcional).
Quant tenim els motlles ja plens, afegim els trossets de xocolata que havíem guardat per decorar, i en tirem mes o menys uns 3 o 4 trossets per sobre de la magdalena.
Finalment posem les magdalenes al forn uns 10 o 15 minuts, i ja estaran llestes!

I avui a la part de música, li vull dedicar a la meva germana Clara, que està molt lluny d'aquí en una illa desapareguda del Carib i ja no pot fer de conill d'Índies. Ahir parlant amb ella per l'Skype em va recomanar aquesta cançó de Jamaica, d'un grup de Reggae que es diu Toots&The Maytals.
 
Espero que us agradi es un altra estil totalment diferent de música que acostumo a escoltar però m'ha agradat molt!



Una última cosa si algú vol posar comentari i el fa amb el perfil anònim, que posi el seu nom siusplau :)

Laura.


3 comentaris:

  1. ei! quina bona pinta Laura... aquesta recepta segur que la provo de fer!! :p

    Aïda Contreras

    ResponElimina
  2. xoxi, m'encanta el teu detallet. Intentare probarle un dia d'aquests encara que m'agrada ser mes el teu conillet d'indies.

    una abracada molt gran preciosa..

    ResponElimina
  3. valeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee Lau aket finde tokan :D mercis xula


    (per cert): PER GUEEEEEEEEEEEEEEEEEENOOOOO esto k es
    nINIAAAAAA k ja no viene a clase tu eeeee


    Madelines

    ResponElimina