diumenge, 27 de novembre del 2011

Pastís Sacher!

Hola a tots! Avui es 27 de Novembre del 2011 i fa 20 anys un 27 de Novembre del 1991 va néixer a Barcelona jo mateixa! Així és avui faig 20 anys! Es diuen aviat però són molts anys viscuts i molts pastissos menjats jajaja 
Doncs bé com que avui és el meu aniversari no podia ser que el meu pastís d'aniversari el comprés o simplement no fer-ne... Així que he aprofitat aquesta última nit dels meus 19 anys per poder fer un Pastís que els hi encanta als amants de la Xocolata i que a part amb l'enquesta que tinc al meu blog 3 persones me l'havien demanat així que aquesta nit l'he dedicada a fer el meu pastís d'aniversari que és un Sacher!
Són ja les 3 de la matinada i el meu cap està poc per pensar ara mateix però si no ho faig ara mateix no tinc cap altre moment per fer-ho avui tinc un dia de bojos i gràcies a la meva germana Clara que viu molt lluny d'aquí i les hores són totalment diferents a les nostres m'està ajudant a quedar-me desperta i així m'anima a escriure la recepta d'avui! Portem com 3 hores parlant per l'Skype i les dues hem estat cuinant a la mateixa hora jo acabant de fer el meu Sacher i ella preparant una Moussaka que molt aviat tindreu en aquest blog!

Així que es hora d'explicar-vos com fer aquesta recepta tant bona per els addictes a la Xocolata!! 

Pastís Sacher:

Ingredients:
- 150 grams de mantega a temperatura ambient.
-  250 grams de sucre blanc.
- 7 ous. 
- 350 grams de xocolata negre fondant. 
- 150 grams de farina. 
- 1/2 pot de melmelada de gerds. 
- 1 cullerada de Brandy. 
- 200 ml. de nata per muntar. 

Elaboració:

Primer de tot agafarem un bol i hi posarem la mantega amb la meitat del sucre és a dir amb 125 grams de sucre i ho batrem tot. Quan ja tinguem ben barrejat aquests dos ingredients separarem les clares dels rovells i agafarem els 7 rovells i els tirarem en el bol on tenim la mantega i el sucre. Quan ja estiguin ben barrejats els 3 ingredients posarem la meitat de la xocolata per tant 175 grams que l'haurem fos al bany maria i ho barrejarem tot. Seguidament tirarem la farina que haurem passat per el tamisador i ja tindrem feta la primera part de la massa d'aquest pastís. 
Per fer la segona part de la massa haurem d'agafar les clares d'ou i amb un polsim de sal muntarem les clares a punt de neu, val la pena fer-ho amb la batedora perquè és tot molt més ràpid i més fàcil. Quant ja veieu que estan ben muntades tirarem l'altre meitat del sucre és a dir els 125 grams de sucre i ho batrem tot fins a obtenir una merenga que ja li doni semblança. Quant ja les tinguem ben muntades les clares amb el sucre tirarem aquesta mescla amb molta cura a l'altre bol que tenim la mantega amb el sucre, la xocolata i la farina i la barrejarem fins a obtenir una sola massa i d'un mateix color. Seguidament abocarem aquesta mescla a un motlle de 22 centímetres i el posarem al forn que ja estarà pre-calentat a 180º durant 1 hora.
Quan veieu que ja està ben cuita el pastís el desmotllarem i el deixarem refredar.
Passat aquests minuts i tenint ja el pastís refredat el tallarem per la meitat i hi afegirem en un bol el 1/2 pot de melmelada de gerds acompanyada d'una cullerada de Brandy ho remenarem bé i l'escamparem a la base del pastís que ja hem tallat i hem separat, i el tornarem a ajuntar per tornar a tenir el pastís fet.

 
Per últim posarem en un cassó la nata per muntar juntament amb la resta de la xocolata i el posarem al foc fins que es fongui del tot. Feta ja la cobertura només caldrà que posem tota la cobertura a sobre del pastís i amb un ratet a la nevera perquè la cobertura es quedi ben compacta i ja tindrem fet el Sacher!


A la part de la música us vull deixar avui amb aquesta cançó del grup català Manel amb aquesta cançó titulada Aniversari. I com diu la cançó:

Els llums s'han apagat, han tret el pastís.
Aplaudien els pares, els tiets i els amics,
tots alhora, agrupats en un únic crit:
que demane un desig...
 




És hora de demanar un desig, en tinc un que és per totes aquelles persones que han estat al meu voltant durant aquests 20 anys, per els que encara segueixen al meu costat, per els que se'n van anar fa temps, per aquells que estimo però que ja no veure mai més, per aquells que m'han fet somriure tantes vegades, per aquelles persones que he après molt d'elles i sobretot per els meus pares i la meva germana Clara que durant aquests 20 anys han estat sempre al meu costat, per tot vosaltres tan sols demanar-vos moltes gràcies per tot i desitjar-vos que sigueu molt feliços sempre!

Laura

3 comentaris:

  1. Eiii Lauri,
    m'ha emocionat la teva recepta, que maca que ets!!!
    una abracada i disfruta dema dels bolets! Ja he acabat la moussaka i esta prou bona.

    t'estimo

    clara

    ResponElimina
  2. Aunque unos días tarde ¡moltes felicitats! ay, 20 años, ya me gustaría volver a cumplirlos. Espero que te lo pasaras muy bien.

    ResponElimina
  3. El Sacher estava boníssim! A n'en David i en Gerard els hi va encantar també.

    Ets una krak!

    Ester

    ResponElimina